AWA APTS

 

Swagatam!   Welcome!

Willkommen!   Benvinguts!   Bienvenue!

Ongi Etorri!  Bienvenidos!

Les nostres suggerències de la zona

CREIXELL

  • Campanar de Jujol de l’església de Sant Jaume. Creixell és una vil·la d’origen medieval i la seva església és barreja d’estils gòtic i renaixentista. El seu campanar en canvi, data de mitjans del segle XX, obra de Josep Ma Jujol. Cal destacar-ne els seus esvelts arcs parabòlics i la girola, amb un lleó i una creu càtar.
    Des del campanar de Creixell es pot caminar fins a l’ermita de Creixell, (que disposa d’una girola igual que el campanar, però més reduïda), per uns camins envoltats de murs de pedra seca, farigola i romaní.
  • Castell de Creixell. Espectacular castell de forma poligonal sobre un talús de pedra datat del SXI. El casc antic del voltant del Castell dona una clara impressió de com era aquest poble durant l’edat mitja, molt més petit del que és en l’actualitat: l’any 1358 constaven 28 focs a «Crexell» (es refereix a 28 habitatges, ja que aquests es comptaven per focs).
  • Restaurant Gavina, emplaçat davant de mar i sobre la sorra, amb una terrassa d’ambient molt tropical gràcies als para-sols de borró recentment restaurats. El borró és el material amb el que es fan les barraques de l’Ebre, actualment queden molt pocs artesans que el treballin.  Als vespres d’estiu hi ha música en directe, la Mònica hi actua de vegades amb el seu trio (Monnie & The Awesome Boys).

 

RODA DE BERA

  • Ermita de Berà. S’hi pot arribar a peu en uns 10 minuts des de la casa, pel passeig marítim. Durant la ruta es poden trobar restaurants,  guinguetes i atraccions pels nens (només en època estival). L’ermita disposa d’uns jardins des d’on es pot contemplar la costa fins a Torredembarra.
  • Roc Sant Gaietà. Continuant pel camí de ronda, des de l’ermita arribem al Roc: un petit “poble espanyol” amb bars, restaurants i gelateries de renom. Recomanem la coca de vidre de la pastisseria Sant Jordi del Roc.
  • Capella de Mas Carreras, des de l’Espai Jujol situat al Centre Cívic de la Roca Foradada del Roc Sant Gaietà, podreu organitzar una visita aquesta desconeguda capella que va reformar i decorar Jujol.

 

EL VENDRELL –  COMA-RUGA

– Fundació Fenosa. Nicole, vídua de l’escultor Apel·les Fenosa, venia a banyar-se davant d’aquesta casa, fet que propicià una amistat entre ella i la família. Havíem assistit a sopars i esdeveniments a casa d’ella al Vendrell, quan encara no era Fundació sinó la vivenda d’estiu d’Apel·les i Nicole. Actualment, la visita a la Fundació val molt la pena: el jardí mediterrani amb escultures i el blauet de la casa són deliciosos.

Casa Museu Pau Casals, Coma-Ruga. Preciosa vila davant de mar amb jardins de disseny senyorial. Dins la casa hi ha un auditori amb el vídeo de Pau Casals pronunciant el seu famós discurs a les Nacions Unides.

– L’Església de Sant Salvador del Vendrell forma part de la ruta Jujol pel baldaquí que aquest arquitecte va dissenyar a l’altar major de l’església, ja que l’antic altar va ser destruït durant la guerra civil.

ALTAFULLA

– Les Botigues de Mar. Antic barri pescador del SXVII protegit com a bé cultural d’interès local. Antigament eren magatzems on guardar mercaderies, xarxes i aparells nàutics. No va ser fins a principis del SXX que es van transformar en vivendes. Actualment hi ha una combinació de vivendes i botigues.

– Castell d’Altafulla & Casc Antic. Altafulla és un poble d’origen medieval, al igual que Creixell. D’aquí l’existència de castells de defensa en totes aquestes poblacions. El seu casc antic i els voltants del castell encara conserven el caràcter de l’edat mitja, havent-hi actualment molts restaurants, hotels i locals que li donen vida.

– Vil·la Romana dels Munts. Es tracta d’una casa d’estiueig de l’època romana, fora del brogit de la capital Tàrraco. La visita és molt interessant, ja que es veuen tècniques constructives dels romans com ara els hipocausts – els terres radiants de l’època – o les termes arran de mar.

– Restaurant El Faristol. Un lloc molt especial, emplaçat en una casa antiga amb un pati-jardi molt agradable. El restaurant data dels anys 60, un dels primers llocs on s’hi van començar a fer actuacions musicals. Monnie & The Awesome Boys encara no hi ha actuat, però esperen data!

TORREDEMBARRA

-Cal Bofill: centre d’activitats mediambientals de l’Ajuntament de Torredembarra, que actua com a hotel d’entitats del GEPEC i d’ECOLOGISTES EN ACCIÓ. Organitzen activitats guiades, sobretot pels aiguamolls dels Muntanyans. Pregunteu per en Ramón o en Victor, ells us informaran.

– Passeig Marítim & Port, zona amb molts bars i restaurants, agradable per a passejar i fer-hi un bon arròs. També s’hi practiquen molts esports de platja i hi ha atraccions pels nens (llits elàstics, etc…).

Cases Sostres. Quatre cases d’estil racionalista dissenyades per Josep Maria Sostres l’any 1954, actualment només una en conserva l’estructura i disseny originals. Antigament estaven a primera línia.

– Ruta dels Indians. Consta d’un conjunt de cases construïdes durant l’època del comerç amb les Amèriques, on hi van viure personatges tan il·lustres com Joan Güell o Ramon Casas. La majoria es troben al Carrer d’Antoni Roig, però n’hi ha també per la zona de Baix A Mar.

TARRAGONA

– Tarraco Romana: hi ha moltes visites organitzades en varis idiomes pels diferents emplaçaments romans de l’antiga Tarraco. Es especialment bonica la visita de l’amfiteatre (davant de mar) i la ruta de la muralla.

– Balcó del Mediterrani, al final de la rambla nova de Tarragona, amb espectaculars vistes al mar Mediterrani. La tradició local és “anar a tocar ferro”, que es refereix a tocar la barana metàl·lica del balcó.

– Pont del Diable, infraestructura romana poc visitada però amb molt d’encant. Al voltant hi ha un parc de vegetació autòctona amb ombres molt agradables a l’estiu, i un restaurant enmig del bosc, que ocupa l’antiga casa del vigilant del parc. A l’estiu es fan concerts a l’aire lliure davant del pont.